Inhaalzorg op nul euro gesteld

Geplaatst op: 23 april 2021

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft aangekondigd dat bij de vaststelling van de definitieve continuïteitsbijdrage, de zogenaamde inhaalzorg op ‘nul euro’ wordt gesteld. 

Vanaf mei 2020 hadden praktijken de mogelijkheid een aanvraag in te dienen voor de generieke continuïteitsbijdrage. Die is vervolgens door zorgverzekeraars uitbetaald. Dit betrof op dat moment een voorlopige bijdrage. Om met die definitieve vaststelling daadwerkelijk te kunnen starten, hebben zorgverzekeraars gekozen de berekening te vereenvoudigen.

Zorgverzekeraars gaan vanaf komende zomer de generieke continuïteitsbijdrage (CB) definitief vaststellen. Praktijken die deze financiële tegemoetkoming hebben aangevraagd en al een voorlopige bijdrage hebben gehad, krijgen dan een eindafrekening.

Zorgverzekeraars Nederland heeft besloten de Inhaalzorg – met uitzondering van de ZBC’s – voor die zorgaanbieders die de generieke CB hebben aangevraagd op nul te zetten. Dat betekent dat er in de definitieve berekening geen inhaalzorg uit de periode na de CB wordt verrekend met de uitgekeerde CB.

© 2021 - Ontwerp & Realisatie door FIZZ | Digital Agency