Zilveren Kruis verhoogt tarieven fysiotherapie

Geplaatst op: 19 september 2019

De verhoging is het resultaat van indexering aan de ene kant en tariefsreparatie op een aantal prestaties aan de andere kant. De individuele zitting fysiotherapie stijgt met 5,4% voor zorgaanbieders met een basisovereenkomst en met 1,1% voor zorgaanbieders met een ZK Plusovereenkomst.

Intensieve gesprekken

KNGF voorzitter Guido van Woerkom: ‘Ik ben blij dat Zilveren Kruis deze stap, in aanloop naar het Kostprijsonderzoek dat later dit jaar uitkomt, nu zet. Het toont aan dat we in goed overleg uiteindelijk tot resultaten kunnen komen.’

Het afgelopen voorjaar hebben er intensieve gesprekken plaatsgevonden tussen vertegenwoordigers van de paramedische sector en Zorgverzekeraars Nederland. Het resultaat van deze gesprekken staat in de Bestuurlijke Afspraken. Een van de afspraken is dat er een Kostenonderzoek wordt gestart dat door alle partijen wordt gedragen. Dit Kostenonderzoek is momenteel al gaande. 

Zilveren Kruis heeft een actieve rol in het Kostenonderzoek Paramedie. ‘We vinden het belangrijk om samen met beroepsgroepen te komen tot een gedragen beeld van de dagelijkse praktijk’. De uitkomsten van dit onderzoek, die eind 2019 worden verwacht, neemt Zilveren Kruis mee in de tariefstelling voor 2021. 

© 2019 - Ontwerp & Realisatie door FIZZ | Digital Agency